HİDROMEK, opgericht op 1 mei 1978 in Ankara door werktuigbouwkundig ingenieur Hasan Basri Bozkurt, begon zijn activiteiten met de productie van aanbouwdelen op landbouwtractoren. HİDROMEK, de fabrikant van de eerste bouwmachine geproduceerd in Turkije, heeft al bijna een halve eeuw zijn stempel in de sector met zijn brede productassortiment.

HİDROMEK produceert graaflaadmachines, hydraulische graafmachines, wielladers, motorgraders en grondverdichters in zijn zes productiefaciliteiten, vier in Ankara, één in Izmir en één in Thailand. HİDROMEK zet ook de bouw van de HİDROMEK Production Base voort, die wordt gebouwd in een gebied van meer dan 1,4 miljoen m² van de industriële zone.

HİDROMEK breidde zijn internationale netwerk uit via zijn internationale kantoren HİDROMEK WEST in Spanje, HİDROMEK RUS in Rusland en HİDROMEK JAPAN in Japan. Hoewel HİDROMEK geautoriseerde dealers heeft in meer dan 80 landen, heeft het ook meer dan 100 overzeese verkoop- en servicepunten.

Tijdens de 42 jaar van succesvolle reis werd HİDROMEK de eerste en enige Turkse machinefabrikant op “Gele Tafel”. HİDROMEK begon ook met de productie van hoofdcomponenten zoals versnellingsbakken, assen en hydraulische verloopstukken die eerder werden geïmporteerd.

WON 20 INTERNATIONALE DESIGN AWARDS IN 42 JAAR

HİDROMEK onderscheidt zich op de wereldmarkt met machines met een innovatief ontwerp van HİDROMEK Design Studio, een van de toonaangevende voertuigontwerpstudio’s in Turkije. Door zijn productie-ervaring te combineren met ontwerpkracht, heeft HİDROMEK 20 internationaal prestigieuze prijzen gewonnen, waaronder Red Dot Best of the Best, If Design, German Design, Automotive Brand Contest en Good Design.

Met het doel om zich te specialiseren in de categorie elektrische bouwmachines van de toekomst, bouwde HİDROMEK de eerste 100% elektrische mobiele graafmachine voor de stad. HİDROMEK blijft nieuwe producten ontwikkelen met als doel te voldoen aan de behoeften van zijn klanten onder één merk in de bouwmachine-industrie.

“WE WERKEN AL 42 JAAR MET DE SPANNING VAN EERSTE DAG”

HİDROMEK General Manager Ahmet Bozkurt legde een verklaring af op de 42e verjaardag van de oprichting van HİDROMEK en zei:

“We zijn een sterke familie met ons team van ongeveer 2000 mensen, onze dealers, HİDROMEK-machinebezitters en -bedieners. Met de overtuiging dat vastberadenheid de sleutel tot succes is, blijven we bouwmachines produceren zonder onze zakelijke focus te veranderen gedurende 42 jaar met de opwinding van de eerste dag. We voeren onze activiteiten uit in overeenstemming met onze bedrijfswaarden die ons kompas zijn geweest.

Als een van ’s werelds gerespecteerde fabrikanten van bouwmachines zwaaien we met de vlag van HİDROMEK in meer dan 100 landen met ons exportnetwerk dat is uitgebreid tot 6 continenten. In lijn met ons hoofddoel, breiden we ons dealernetwerk uit en voldoen we aan de eisen van onze klanten door ons productassortiment uit te breiden en onze productie te verhogen, terwijl we onze plaats in de wereldwijde industrie versterken.

Bij deze gelegenheid herdenken we Hasan Basri Bozkurt, de oprichter van ons bedrijf, met respect en dankbaarheid en blijven we werken aan het pad dat hij had geopend en geleid. Namens de familie Bozkurt wil ik al onze collega’s, belanghebbenden en vrienden bedanken voor hun waardevolle steun tijdens deze reis. Fijne 1 mei Dag van de Arbeid en Solidariteit.”