HİDROMEK, een wereldwijd bekende fabrikant van bouwmachines. Deze werd in 1978 in Ankara, de hoofdstad van Turkije, opgericht. De oprichter van HİDROMEK is Hasan Basri Bozkurt, hij begon met de productie van hulpstukken voor landbouwtrekkers. Dit initiatief werd in de volgende jaren voortgezet en de eerste bouwmachine die ooit door Turkse ingenieurs was ontworpen, werd geproduceerd. Het assortiment werd in de loop van de tijd uitgebreid en dit leidde tot de groei van HİDROMEK. Vandaag heeft HİDROMEK ongeveer 2000 werknemers. Het assortiment van HIDROMEK bestaat uit: Graaflaadcombinaties, hydraulische graafmachines, wielladers, motorgraders en grondverdichters. Deze worden geproduceerd in zes productiefaciliteiten, waaronder 4 fabrieken in Ankara, 1 fabriek in İzmir en 1 fabriek in Thailand. De nieuwe productiefaciliteit met een oppervlakte van 1,4 miljoen m2 in Ankara is voortgezet. Daarnaast heeft HIDROMEK al meer dan 50.000 machines verkocht wereldwijd.

Onderscheidingen

HİDROMEK creëerde het verschil in ontwerp van bouwmachines en bekroonde zijn prestatie met vele onderscheidingen. Vanaf vandaag is HİDROMEK de winnaar van in totaal 19 designprijzen, die internationaal prestigieus zijn. De laatste designprijs die HIDROMEK gewonnen heeft is voor de 100% elektrische HICON 7W. Dit is de bouwmachine van de toekomst, deze machine heeft 0 uitstoot en kan dus makkelijk gebruikt worden in alle uithoeken van de stad.

HİDROMEK is de eerste en enige Turkse machinefabrikant die op de “Yellow Table 2018” -lijst van de media-instelling KHL Group staat. Zij verstrekken informatie over bouwmachines over de hele wereld en zo wordt er voor de hele industrie een referentie gevormd. De lijst bevat ’s werelds grootste fabrikanten van bouwmachines. Volgens cijfers van IMDER (Türkiye Construction Equipment Distributors and Manufacturers Association) is HİDROMEK de afgelopen 11 jaar marktleider in Turkije voor graaflaadcombinaties, de afgelopen 8 jaar voor de verkoop van graafmachines en de afgelopen 2 jaar voor motor grader verkoop